Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδίζει το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,56% στα 49,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,85% στα 53,45 δολάρια. Συνεχίζουν τη χθεσινή άνοδο ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζοντας την πορεία τους από εχθές, αφότου επίσημα στοιχεία κατέδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,56% στα 49,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,85% και διαπραγματεύεται στα 53,45 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια τόνωσαν την παραγωγή στο μεγαλύτερο ποσοστό επί της παραγωγικής τους ικανότητας εδώ και 12 χρόνια, ενημέρωσε την Τετάρτη η Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια.

Τα αποθέματα ελαττώθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι προσδοκιών για μικρότερη υποχώρηση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν σχεδόν 17,6 εκατ. βαρέλια αργού, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μαΐου και αγγίζοντας ιστορικό υψηλό σε όρους εβδομάδας από το 1982, οπότε το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας άρχισε να καταγράφει τα στοιχεία.

Ωστόσο η απροσδόκητη άνοδος στα αποθέματα βενζίνης διατηρεί ένα πλαφόν στην άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού και υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για εξισορρόπηση της αγοράς.

Ο χρυσός συνεχίζει το χθεσινό του ράλι, ενώ άνοδο καταγράφει και το ασήμι. Το κίτρινο μέταλλο βρέθηκε εχθές σε υψηλά σχεδόν δύο μηνών, καθώς οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις στήριξαν όλα τα ασφαλή καταφύγια.

Σήμερα ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,44% στα 1.284,90 δολάρια η ουγγιά και το ασήμι κατά 1,26% στα 17,075 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v