Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου για τρίτη μέρα

Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του brent είναι σε πορεία για πέμπτο μήνα κερδών και το brent είναι έτοιμο για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, τον Ιανουάριο, από το 2013, με άνοδο 2,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν μείωση σήμερα, για τρίτη μέρα, κυρίως λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων -περισσότερο από ό,τι αναμενόταν- την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, βρίσκεται στα 68,61 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας πτώση κατά 0,6%, ενώ νωρίτερα άγγιξε χαμηλό δύο εβδομάδων. Το αμερικανικό αργό είναι στα 64,16 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 0,53%.

«H έκταση της τελευταίας μείωσης στις τιμές πετρελαίου έχει προκαλέσει σε πολλούς έκπληξη. Μένει να δούμε, αν αυτή η αδυναμία θα κρατήσει λίγο ή αν είμαστε μπροστά σε επικείμενη βίαιη διόρθωση προς τα κάτω», σημείωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής της PVM Oil Associates, Stephen Brennock.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του brent είναι σε πορεία για πέμπτο μήνα κερδών και το brent είναι έτοιμο για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον Ιανουάριο, από το 2013, με άνοδο 2,7%.

Αλλά, καθώς οι τιμές έχουν ανέβει, οι Αμερικανοί παραγωγοί έχουν ανεβάσει τη γεώτρηση. Οι εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν 12 πλατφόρμες την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,46%, στα 1.346,10 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v