Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ισχυρά στοιχεία της Κίνας δίνουν ώθηση στο αργό

Τα δυνατά στοιχεία από την Κίνα, που δείχνουν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,2% τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς και η παραγωγή αργού υποχώρησε 1,9%, υποδηλώνουν ότι οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας θα συνεχίσουν δυνατά.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα καθώς η δυνατή δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα έδωσαν ώθηση στους επενδυτές για εισροές σε βιομηχανικά εμπορεύματα. Τα κέρδη περιορίζει η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή.

Η Κίνα ανακοίνωσε 7,2% ετήσια αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Η κινεζική παραγωγή αργού υποχώρησε 1,9% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στον ημερήσιο ρυθμό των περίπου 3,77 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα, ενώ η ποσότητα του πετρελαίου που διαχειρίστηκαν τα διυλιστήρια αυξήθηκε 7,3%, φτάνοντας τα 93,4 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, υποδηλώνοντας ότι οι εισαγωγές και η ζήτηση θα παραμείνουν ψηλά. 

Το brent κερδίζει 27 σεντς και φτάνει στα 64,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχυμένο 31 σεντς, βρίσκεται στα 61,02 δολάρια ανά βαρέλι.

H αμερικανική παραγωγή αναμένεται να «πιάσει» τα 11 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, αργότερα φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v