Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσική παραγωγή και αμερικανικές γεωτρήσεις ρίχνουν το αργό

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η μεγαλύτερη παραγωγή των ΗΠΑ θα αντισταθμίσει τις περικοπές του ΟΠΕΚ, που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους 18 μήνες και έχουν οδηγήσει τις τιμές σε σημαντική άνοδο τον τελευταίο χρόνο.

Αρνητικά κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα, λόγω της αυξημένης ρωσικής παραγωγής και της μεγαλύτερης δραστηριότητας στις γεωτρήσεις από τις ΗΠΑ που έφτασε σε υψηλό τριών ετών. Υποστήριξη παίρνει η αγορά από τις ανησυχίες για τη μελλοντική παραγωγή του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η μεγαλύτερη αμερικανική παραγωγή θα αντισταθμίσει τις περικοπές του ΟΠΕΚ, που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους 18 μήνες και έχουν οδηγήσει τις τιμές σε σημαντική άνοδο τον τελευταίο χρόνο.

Το brent, με ημερήσια πτώση 1,09%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,63 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό, με ημερήσιες απώλειες 1,25%, στα 64,95 δολάρια.

Οι πλατφόρμες γεώτρησης στις ΗΠΑ έφτασαν τις 862 την περασμένη εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, γεγονός που δείχνει ότι θα ενισχυθεί η παραγωγή τους.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι η παραγωγή της Ρωσίας αυξήθηκε στα 11,1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, στις αρχές Ιουνίου, σημειώνοντας άνοδο – ήταν λίγο χαμηλότερα από τα 11 εκατ. τον Μάιο.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,3%, στα 1.299,10 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v