Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο πετρέλαιο μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

Το brent σημειώνει αρνητική κίνηση 0,9%, στα 75,32 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την πτώση κατά 80 σεντς της Πέμπτης. Το αμερικανικό αργό, 0,2% χαμηλότερα, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 66,73 δολάρια.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, στις 22-23 Ιουνίου, την ώρα που δύο από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, στέλνουν σήματα για αύξηση της παραγωγής.

Το brent υποχωρεί 0,9% στα 75,32 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την πτώση κατά 80 σεντς της Πέμπτης. Το αμερικανικό αργό, 0,2% χαμηλότερα, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 66,73 δολάρια.

Και τα δύο συμβόλαια χτύπησαν υψηλό τρεισήμισι ετών τον Μάιο, αλλά από τότε βρίσκονται χαμηλότερα καθώς η αμερικανική παραγωγή ενισχύεται και ο ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του ετοιμάζεται να ενισχύσει τον εφοδιασμό της αγοράς.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak είπε χθες μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογο του από τη Σαουδική Αραβία Khalid al-Falih στη Μόσχα, ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν σταδιακή αύξηση της παραγωγής μετά τις περικοπές των τελευταίων 18 μηνών.

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,4%, φτάνει στα 1.303,30 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v