Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές εντάσεις ρίχνουν πάνω από 1% το αμερικανικό αργό

Η Κίνα απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, την ώρα που αναμένεται να αυξηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Η αρνητική κίνηση έρχεται σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες.

Επεκτείνουν τις απώλειες τους οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, αφότου η Κίνα ανταπέδωσε και απείλησε με επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα μετά την αντίστοιχη κίνηση των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,6% και φτάνει στα 63,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με απώλειες 0,54% καταλήγει στα 73,03 δολάρια.

«Οι τιμές υποχωρούν καθώς κλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», σημειώνει ο Benjamin Lu, της Phillip Futures, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η Κίνα απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, την ώρα που αναμένεται να αυξηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

«Οι τιμές του αργού υποχωρούν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω ανησυχιών για μεγαλύτερη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ», σημειώνει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι η πιο αδύναμη ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες. οι αυξανόμενες εντάσεις και τα μεγαλύτερα αμερικανικά αποθέματα ρίχνουν το βάρος τους.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,3%, φτάνει στα 1.282,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v