Οι αυξημένες γεωτρήσεις στις ΗΠΑ συγκρατούν το αμερικανικό αργό

Το brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, με ημερήσια κέρδη 0,4%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 77,41 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό, παράδοσης Αυγούστου, με ημερήσια πτώση 0,2%, στα 73,56. Τι οδηγεί την αγορά.

Αντίθετα πρόσημα στις τιμές του αργού σήμερα. Η αύξηση των αμερικανικών γεωτρήσεων θα οδηγήσει λογικά και σε αύξηση της παραγωγής, οπότε το WTI οδηγείται χαμηλότερα. Η σφιχτή αγορά και η μειωμένη τροφοδοσία από παραγωγούς χώρες, ενισχύει από την άλλη πλευρά το brent.

Οι εταιρείες Ενέργειας ενίσχυσαν τις πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου κατά πέντε, την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στις 863, σημειώνοντας αύξηση κατά 100 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Baker Hughes.

Οι πλατφόρμες γεώτρησης είναι ένας πρώτος δείκτης μελλοντικής παραγωγής. Οι εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή και λόγω της ανόδου των τιμών, αλλά και λόγω απωλειών όσον αφορά τον εφοδιασμό από διάφορα σημεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων της Βενεζουέλας και της Λιβύης. Η μειωμένη παραγωγή τους έχει προκαλέσει μία ιδιαίτερα σφιχτή αγορά, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, με ημερήσια κέρδη 0,4%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 77,41 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό, παράδοσης Αυγούστου, με ημερήσια πτώση 0,2%, στα 73,56.

Ο χρυσός, με ημερήσια αύξηση κατά 0,4%, φτάνει στα 1.261,40 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v