Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα ενισχύουν το αργό

To brent, με κέρδη 0,67%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 73,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό, με ίδια αύξηση, φτάνει στα 66,26 δολάρια. Υποστήριξη στις τιμές και από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Οι αγορές πετρελαίου ενισχύονται σήμερα καθώς μειώνονται τα αμερικανικά αποθέματα και αποδυναμώνεται το δολάριο, ενώ οι ανησυχίες για δυνητική έλλειψη, λόγω επιβολής δασμών στο Ιράν από το Νοέμβριο, δίνουν επίσης ώθηση στις τιμές.

To brent με κέρδη 0,67% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 73,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με ίδια αύξηση φτάνει στα 66,26 δολάρια.

Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. Βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου, φτάνοντας στα 405,6 εκατ. Βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έβλεπαν πτώση κατά 1,5 εκατ. Βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

«Οι επενδυτές είναι επίσης σίγουροι ότι και τα επίσημα στοιχεία θα δείξουν την ίδια εικόνα», σημειώνει η τράπεζα ΑΝΖ.

Οι ενδείξεις για επιβράδυνση της παραγωγής στις ΗΠΑ και το πιο αδύναμο δολάριο επίσης δίνουν υποστήριξη στις τιμές αργού, τονίζει ο Kim Kwang-rae, αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Fututers στη Σεούλ.

Ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε αρνητικά στο πρώτο trading της Τετάρτης – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – στα 95,211, μετά τις απώλειες κατά 0,7%, την προηγούμενη μέρα. Αιτία ήταν τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτικής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός, με οριακές διακυμάνσεις, διαμορφώνεται στα 1.200,30 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v