Στα 118,7 δολάρια το πετρέλαιο με οριακά κέρδη

Tα futures του αργού παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν με οριακά κέρδη στα $118.77/βαρέλι, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αγγίξει τα $120/βαρέλι, καταγράφοντας νέο υψηλό στα $119,93/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Προσπαθώντας να «χωνέψει» το εντυπωσιακό ράλι τις περασμένης Παρασκευής, η αγορά ενέργειας έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ να δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, η απεργία στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Σκωτίας να συνεχίζεται και οι φόβοι για συνέχιση των εχθροπραξιών στο δέλτα του Νίγηρα να περιορίζουν την ημερήσια εξόρυξη πετρελαίου κατά το ήμισυ.

Πιο αναλυτικά, τα futures του αργού (WTI Crude) παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν με οριακά κέρδη στα $118.77/βαρέλι, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αγγίξει τα $120/βαρέλι, καταγράφοντας νέο υψηλό στα $119,93/βαρέλι.

Με απώλειες της τάξης του –0,86% έκλεισε η σειρά Μαΐου’08 για το RBOB gasoline, στα $302,75/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ημερήσια κέρδη του κλείνοντας $329,88/γαλόνι.

Να σημειωθεί η αδυναμία του Gasoil στο Λονδίνο να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της Παρασκευής, παρά την ανησυχία στην Βρετανική αγορά ενέργειας, λόγω της απεργίας στο διυλιστήριο της ΒΡ στην Σκοτία.

Εξετάζοντας το συγκεκριμένο προϊόν από την πλευρά της τεχνικής ανάλυσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε αισθητά υπεραγορασμένα επίπεδα, με τους αναλυτές να θεωρούν καταλυτικό το επίπεδο των $1100/μ.τ.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v