Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα εμπορεύματα -Στα 112,5 $ το πετρέλαιο

Με κύμα ρευστοποιήσεων ξεκίνησε ο Μάιος για όλες τις βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα και βασικά μέταλλα, αγροτικά προϊόντα), λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου. Στα 112,5 δολάρια το πετρέλαιο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Με κύμα ρευστοποιήσεων ξεκίνησε ο μήνας Μάιος για όλες ανεξαιρέτως τις βασικές κατηγορίες των εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα και βασικά μέταλλα, αγροτικά προϊόντα), καθώς καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε και πάλι η σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα των -τιμολογούμενων επί τη βάση του πράσινου νομίσματος- commodities.

Στο petroleum complex, τα futures του αργού (WTI Crude) παράδοσης Ιουνίου υποχώρησαν στο μέσον περίπου της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης ως τα $110.30 το βαρέλι, με τις απώλειες σε εκείνη τη χρονική στιγμή να ξεπερνούν τα 3 δολάρια, για να διορθώσουν εν συνεχεία μετριάζοντας πάντως αρκετά (στο τελευταίο εικοσάλεπτο) το αρνητικό ποσοστό της ημέρας, διαμορφούμενα στα $112.52 το βαρέλι (-$0.94 ή ποσοστό -0.83%).

Αντίστοιχη ήταν η ενδοσυνεδριακή εικόνα και για τα συμβόλαια επί των προϊόντων. Το πετρέλαιο θέρμανσης, παράδοσης Ιουνίου, τερμάτισε στα $311.72 cents/γαλόνι (-1.3%), ενώ η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB παράδοσης Ιουνίου) έκλεισε στο floor στα $287.74 cents το γαλόνι, μειωμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν στο Comex division του Nymex στα 850.90 $/οz με χαμηλό ημέρας στα $848.50 και συνολικές απώλειες 1.64%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στον άργυρο, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να χάνουν ποσοστό 2.34% και να κλείνουν στα $16.205 η ουγκιά.

Ενώ στα βιομηχανικά μέταλλα, τα futures του χαλκού για τον Ιούλιο κατρακύλησαν στα $369.45 cents/lb, με ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 5.38%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v