Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα 116 δολάρια το πετρέλαιο

Αλλαγή πλεύσης για τα εμπορεύματα, που αντέδρασαν μετά το sell off  των προηγούμενων ημερών. Ράλι 3,4% για το πετρέλαιο, που επιστρέφει στα 116,36 δολάρια το βαρέλι. Σημαντικά κέρδη για χρυσό, ασήμι, χαλκό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Αλλαγή πλεύσης και πάλι για τα προϊόντα που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά το χθεσινό sell off που έπληξε στην πρώτη συνεδρίαση του Μαίου όλες τις βασικές κατηγορίες των commodities (ενέργεια, πολύτιμα και βασικά μέταλλα, αγροτικά προϊόντα). Η εικόνα στο ταμπλό κατά τη σημερινή, κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, ήταν οπτικός αντίποδας της χθεσινής, καθώς το σύνολο των εν λόγω προϊόντων έκλεισε με κέρδη, με οδηγό και πάλι το petroleum complex. Τα μεγαλύτερα μάλιστα κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια εκείνων των εμπορευμάτων που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες στη συνεδρίαση της Πέμπτης (ενέργεια, χαλκός, grains).

Το ρόλο του θετικού καταλύτη έπαιξαν τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με την επιστροφή του γεωπολιτικού παράγοντα με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων.

Στη γλώσσα των αριθμών, τα futures του αργού (WTI Crude) παράδοσης Ιουνίου συνέχισαν το come back από τα χθεσινά χαμηλά, όπως είχε διαφανεί από το short covering που έλαβε χώρα στο τελευταίο εικοσάλεπτο της χθεσινής συνεδρίασης, κλείνοντας τη χρηματιστηριακή εβδομάδα στα $116.36 το βαρέλι (με το πέρας του floor trading, πολύ κοντά στο υψηλό της ημέρας – $116.44), με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 3.4%. Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης, παράδοσης Ιουνίου, τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $321.85 cents/γαλόνι (+3.23%), ενώ η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB παράδοσης Ιουνίου) στα $296.75 cents το γαλόνι, ενισχυμένη κατά 3.10%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν στο Comex division του Nymex στα $858 /οz με κέρδη 7.1 δολαρίων, ενώ θετικό πρόσημο κράτησε και ο άργυρος, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να κερδίζουν ποσοστό 1.8% και να κλείνουν στα $16.505 η ουγκιά.

Τέλος, μετά το -5.38% της Πέμπτης, ήρθε η ανάκαμψη για τα futures του χαλκού, με τη σειρά του Ιουλίου να επιστέφει στα $382.05 cents/lb, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 3.4%.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v