Υποχώρησε στα 124,10 δολ. το πετρέλαιο (-1,5%)

Με το energy complex να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πρεμιέρα της νέας εβδομάδος, η ενδοσυνεδριακή αντιστροφή των συμβολαίων του petroleum complex αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB 

Με το energy complex να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πρεμιέρα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος, η ενδοσυνεδριακή αντιστροφή των συμβολαίων του petroleum complex που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης των τιμών στις προσεχείς συνεδριάσεις, τουλάχιστον μέχρι την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας από το US Department of Energy.

Συγκεκριμένα, τα futures του αργού παράδοσης Ιουνίου κατέγραψαν στα μέσα περίπου της συνεδρίασης στο floor του Nymex νέο ρεκόρ, διαπραγματευόμενα για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα μεταξύ 126.20 και 126.40 δολαρίων το βαρέλι, για να επιστρέψουν εν συνεχεία πολύ γρήγορα κάτω από τα $126 και τελικά να υποχωρήσουν το τελευταίο ημίωρο του floor trading στα χαμηλά της συνεδρίασης, τερματίζοντας στα $124.10 το βαρέλι, με ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 1.5%.

Αντίστοιχη εικόνα «αντιστροφής» έλαβε χώρα και στα products. Το πετρέλαιο θέρμανσης, παράδοσης Ιουνίου, τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $355.10 cents/γαλόνι (-2.34%), ενώ η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB παράδοσης Ιουνίου) στα $315.3 cents το γαλόνι, μειωμένη κατά 1.5%, αμφότερα υφιστάμενα ρευστοποιήσεις από τα υψηλά που κατέγραφαν ταυτόχρονα με το αργό.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η συνεδρίαση για το χρυσό ήταν μάλλον ανιαρή, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να κάνουν settlement στα $884.9 /οz, πρακτικά αμετάβλητα (-0.1%), ενώ μεγαλύτερες συγκινήσεις προσέφερε το ασήμι, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να κερδίζουν ποσοστό 1.86% και να διαμορφώνονται στα $17.225 η ουγκιά.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v