Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό στα 123,67 δολ. το πετρέλαιο

Νέο διαδοχικό ιστορικό ρεκόρ για την αγορά ενέργειας, παρά την θεαματική αύξηση στα αποθέματα του Light Crude Oil. Στα $123,67/βαρέλι έκλεισε η πετρελαϊκή τιμή, ενισχυμένη κατά 1,5%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Νέο διαδοχικό ιστορικό ρεκόρ για την αγορά ενέργειας, παρά την θεαματική αύξηση στα αποθέματα του Light Crude Oil.
 
Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουνίου’08 για το Light Crude Oil αρχικά πιέστηκε μέχρι το επίπεδο των $120,53/βαρέλι έπειτα από την ανακοίνωση του Department of Energy ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,65εκατ.βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση, όμως τελικά η συνεδρίαση έκλεισε στα $123,67/βαρέλι, ενισχυμένη κατά 1,5%,παρασυρόμενη από την φρενήρη άνοδο του Gasoil στο Λονδίνο και του πετρελαίου θέρμανσης στης Η.Π.Α.. Συγχρόνως, το D.O.E. ανακοίνωσε αύξηση στα αποθέματα της βενζίνης κατά 794χιλ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 100χιλ βαρέλια.

Η μόνη κατηγορία η οποία σημείωσε πτώση στα εβδομαδιαία αποθέματα, ήταν εκείνη των διυλισμένων προϊόντων, τα οποία μειώθηκαν κατά 100χιλ βαρέλια, δίνοντας λαβή στο πετρέλαιο θέρμανσης για συνέχιση του ξέφρενου ράλι, με την σειρά Ιουνίου ’08 να κλείνει στα $345,13cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά +2,96%, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.
Να σημειώσουμε τα εντυπωσιακά κέρδη του Gasoil στο ICE, το οποίο αποκόμισε κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων, μετά το κλείσιμο του floor session, βρισκόμενο στα $1145/μ.τ. στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ενισχυμένο κατά 3,2% σε ημερήσια βάση.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v