Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό στα 1741,4$/οz

Ακραίες διακυμάνσεις επικράτησαν σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η εντεινόμενη νευρικότητα οδήγησαν σε αλλεπάλληλες ανατροπές προσήμων και ποσοστών.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Ακραίες διακυμάνσεις επικράτησαν σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η εντεινόμενη νευρικότητα σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. οδήγησαν σε αλλεπάλληλες ανατροπές προσήμων και ποσοστών.

Σε επίπεδο κλεισίματος παρ’ όλα αυτά το ενεργειακό μπλοκ υπέστη εκτεταμένες απώλειες, την στιγμή που το μπλοκ των μετάλλων κινήθηκε μικτά.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 79,30$/βαρέλι υποχωρώντας τελικά κατά 2,5%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο ανάμεσα στα 75,71-83,05$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η εικόνα ήταν αντίστοιχη, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κλείνει στα 276,48cents/γαλόνι την στιγμή που η βενζίνη (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα 266,76cents/γαλόνι υποχώρησε κατά 1%.
 
Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν μικτή, με τον χρυσό να συνεχίζει σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ το ασήμι κινήθηκε εκ διαμέτρου αντίθετα υποχωρώντας σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 1741,4$/ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη 2% και νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 1780,9$/ουγκιά.

Το ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 37,883$/ουγκιά, δεχόμενος εκτεταμένες πιέσεις 3,9%. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο πραγματοποιούσε διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, μεταξύ του 1,42-1,43.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v