Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Πορτογαλίας, παρά τα προβλήματα της Banco Espirito Santo, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Moody's θα αναβαθμίσει σήμερα και την Ελλάδα. Στο 6,04% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Moody's αργότερα σήμερα. Η όποια ανακοίνωση, πάντως, θα γίνει μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο 6,04%, ενώ κατά 4 μ.β. ενισχύονται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετών στο 2,73% και 2,55% αντίστοιχα.

Η Moody's αξιολογεί την Ελλάδα με Caa3, που είναι η χειρότερη αξιολόγηση στην ευρωζώνη, όμως ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως είναι πιθανό να υπάρξει αναβάθμιση, δεδομένου ότι έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές προοπτικέ της χώρας και έχουν πραγματοποιηθεί δυο επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση κατά μια βαθμίδα της αξιολόγησης της Πορτογαλίας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Banco Espirito Santo, κάτι που πυροδότησε τις εκτιμήσεις και για αναβάθμιση της Ελλάδας.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου ενισχύεται κατά 11 μ.β. στο 3,75%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v