Πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ. Χάνει δύο μονάδες βάσης το 10ετές στο 2,47%. Διευρύνεται η διαφορά στην απόδοση του 5ετούς έναντι του 30ετούς ομολόγου.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων διευρύνθηκε η διαφορά στην απόδοση του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου έναντι του 30ετούς καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για το χρόνο που θα αποφασίσει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια.

Η εν λόγω καμπύλη απόδοσης (gap) «ανηφόρισε» την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα με αφορμή τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η διαφορά των δύο αποδόσεων (30ετούς - 5ετούς) διαμορφώθηκε στις 164 μονάδες βάσης, σε υψηλό αντίστοιχο της 18ης Ιουλίου.

Τα απογοητευτικά στοιχεία ανεργίας οδήγησαν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια χαμηλότερα και ταχύτερα από τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, αναφέρουν οι αναλυτές.

Αυτή την ώρα, η απόδοση του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,64% και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε πτωτικά κατά δύο μονάδες στο 2,47%.

Επιπλέον, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινείται με μικρές διακυμάνσεις κοντά στο 3,27%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v