«Μηδενίζει» η απόδοση του 2ετούς bund

Κοντά στο 0% η απόδοση των 2ετών γερμανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία. Ανοδικά οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση ύφεσης για το β' τρίμηνο.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, καθώς έρχονται στο φως ενδείξεις ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης χάνει τη δυναμική της, μετά και την ανακοίνωση συρρίκνωσης του ιταλικού ΑΕΠ το β' τρίμηνο. Την ίδια ώρα, η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία οδηγεί σε χαμηλό ρεκόρ τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο σε τίτλους με ανώτατη αξιολόγηση.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται κατά 6 μ.β. στο 2,82%, ενώ υψηλότερα κατά 4 μ.β. διαμορφώνεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, στο 2,60%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί κατά 5 μ.β. στο 1,12%, ενώ στο 0,015% διαμορφώνεται η απόδοση του 2ετούς τίτλου.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η κίνηση αυτή ενδεχομένως δείχνει πως οι επενδυτές προεξοφλούν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος της χώρας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου ενισχύεται κατά 3 μ.β. στο 6,65%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v