ΗΠΑ: Σε υψηλό άνω των 3ετών η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Πτώση σημειώνουν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων. Μειώθηκε εκ νέου το spread μεταξύ 2ετούς και 30ετούς ομολόγου. Καλά τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Υποχωρούν οι τιμές των αμερικανικών διετών ομολόγων για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τις αποδόσεις να ενισχύονται σε υψηλό άνω των τριών ετών μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει το guidance για τα επιτόκια.

Οι τιμές των ομολόγων παρέμειναν σε πτωτική πορεία και μετά τη μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σε χαμηλό δύο μηνών. Ειδικότερα οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 36.000 στις 280.000.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά μία μονάδα βάσης στο 0,58% αφού πρώτα είχε ανέλθει έως το 0,59%, σε υψηλό αντίστοιχο του Μαΐου 2011.

Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,87%, σε υψηλό Μαΐου 2011 ενώ με μικρές διακυμάνσεις κινείται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 2,62% παρόλο που νωρίτερα ενισχυόταν κατά τρεις μονάδες βάσης.

Επιπλέον το spread μεταξύ του 2ετούς και του 30ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σε χαμηλό εβδομάδας, καθώς μειώθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στις 277.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v