Πτώση στις αποδόσεις των bunds

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ Γερμανίας και Γαλλίας δεν καθησυχάζουν, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να στοιχηματίζουν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Καμία αντίδραση στα ελληνικά ομόλογα μετά την ανακοίνωση της εξόδου από την ύφεση.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για το ΑΕΠ της ευρωζώνης έδειξαν πως οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής –δηλαδή της Γερμανίας και της Γαλλίας- ναι μεν επεκτάθηκαν το γ' τρίμηνο, όχι όμως τόσο ώστε να «χαλαρώσουν» τα «στοιχήματα» των επενδυτών υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,78%, του 5ετούς στο 0,10% και του 2ετούς στο -0,044%.
Χαμηλότερα διαμορφώνονται οι αποδόσεις και των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 2,34%, του ισπανικού στο 2,12% και του πορτογαλικού στο 3,20%.

Την ίδια ώρα, κοντά στο 8% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου, χωρίς να εμφανίζει αξιόλογη μεταβολή ακόμα και μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η ελληνική οικονομία βγήκε το γ' τρίμηνο από την ύφεση. Στο 7,01% η απόδοση του 5ετούς ομολόγου και στο 6,86% η απόδοση του 3ετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v