Στο 8,10% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων μετά τα στοιχεία ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Υποχωρεί και το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης που ανακοινώθηκε στην ευρωζώνη ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και οι επενδυτές ποντάρουν σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 8,10% μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στο γ' τρίμηνο του 2014.

Επιπλέον, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 2,34%. Με μηδενική μεταβολή διαπραγματεύεται το ισπανικό 10ετές ομόλογο στο 2,12%.

Το γερμανικού 10ετές υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 0,75%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, υποχωρούν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του αμερικανικού 5ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,66% ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως το 1,67%, σε υψηλό αντίστοιχο της 7ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα το αμερικανικό 10ετές ομόλογο ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,36%. Σημειώνεται ότι σε εβδομαδιαία βάση το 10ετές ομόλογο σημείωσε άνοδο επτά μονάδων βάσης.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v