Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις στην ευρωζώνη

Οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Αυστρίας διολίσθησαν σε νέα αρνητικά ρεκόρ, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετων τίτλων της ευρωζώνης.

Oι αποδόσεις στα ομόλογα τεσσάρων κρατών μελών της ευρωζώνης υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά την Παρασκευή, μετά την δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ πρέπει να λάβει γρήγορα μέτρα για να αυξήσει τον πληθωρισμό.

«Η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει δύσκολη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, υποσχόμενος νέες κινήσεις για την αντιμετώπιση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, είπε πως «η πορεία ανάπτυξης στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμη» και τόνισε πως «η κατάσταση όσον αφορά τον πληθωρισμό της περιοχής γίνεται όλο και πιο δύσκολη»

«Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό το ταχύτερο δυνατό, όπως απαιτεί και η εντολή που έχουμε για σταθερότητα των τιμών» υποσχέθηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα πια, η στάση μας στη νομισματική πολιτική καθορίζεται από το μέγεθος και τη σύνθεση του ισολογισμού μας».

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Αυστρίας διολίσθησαν σε νέα αρνητικά ρεκόρ, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετων τίτλων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετους ιταλικού κινήθηκε 5 μονάδες βάσης χαμηλότερο στο 2,24%. Η απόδοση του αυστριακού 10ετους έπεσε στο επίπεδο ρεκόρ του 0,953% και του ιρλανδικού στο 1,52%, ενώ η απόδοση του ισπανικού 10ετους υποχώρησε στο 2,014%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετους τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 7,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v