Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,81% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Χαμηλότερα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση και στις αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαικού νότου. Άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι διεθνείς ανησυχίες που προκάλεσε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

Ωστόσο σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται πτωτικά μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών. Ειδικότερα το 10ετές υποχωρεί κατά 34 μονάδες βάσης στο 8,81%.

Παράλληλα χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου καθώς το ιταλικό 10ετές σημειώνει πτώση κατά έξι μονάδες στο 1,99% και το ισπανικό 10ετές κατά εννέα μονάδες στο 1,79%.

Μικρές μεταβολές σημειώνει το γερμανικό 10ετές στο 0,63%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, υποχωρούν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων μια μέρα πριν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του αμερικανικού 5ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,57% και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά κατά τρεις μονάδες στο 2,11%

Παράλληλα η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινείται με μικρές μεταβολές στο 2,74% αφού πρώτα ενισχυόταν έως και τέσσερις μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v