Πτώση στις αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας μετα τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Με αρνητικό πρόσημο η απόδοση του ελβετικού 10ετούς ομολόγου.

Οι προσδοκίες λύσης του ελληνικού ζητήματος πιέζουν χαμηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν κατάθεσε νέο πακέτο προτάσεων στο Eurogroup, με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να πέφτουν στη Σύνοδο Κορυφής και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 18,089% και το 5ετές στο 31,19%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση κατά 13 μονάδες βάσης στο 0,64%.

Αντίστοιχα, πτωτικά κατά εννέα μονάδες βάσης κινείται και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 2,30%. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το ιταλικό 10ετές είχε εκτοξευτεί 14 μονάδες βάσης στο 2,39% εξαιτίας του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα και η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,3% ενώ τη Δευτέρα η απόδοση του εν λόγω ομολόγου είχε καταγράψει άνοδο εννέα μονάδων βάσης στο 2,33%.

Επιπλέον η απόδοση του ελβετικού 10ετούς ομολόγου επέστρεψε σε αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα η απόδοση υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης στο -0,089

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 2,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v