Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάνε» τα yields στην ευρωπεριφέρεια

Η ανοδική κίνηση ξεκίνησε μόλις διέρρευσε από κυβερνητικό αξιωματούχο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνεργάτες του ότι οι πιστωτές απέρριψαν ισοδύναμα μέτρα.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας καθώς επανέρχονται οι αμφιβολίες ως προς το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία.

Η ανοδική κίνηση ξεκίνησε μόλις διέρρευσε από κυβερνητικό αξιωματούχο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνεργάτες του ότι οι πιστωτές απέρριψαν ισοδύναμα μέτρα. Η διαρροή έγινε λίγη ώρα πριν τη συνάντηση κορυφής που θα έχει ο Τσίπρας με τους επικεφαλής των θεσμών.

Τα ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις αναταράξεις στην ελληνική αγορά.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 2,13%, του ισπανικού στο 2,10% και του πορτογαλικού στο 2,79%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται 18 μ.β. υψηλότερα στο 10,77%, του 5ετούς στο 15,28% (+33 μ.β.) και του 3ετούς στο 21,58% (+44 μ.β.).

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,85%, του 5ετούς στο 0,13% και του 2ετούς στο -0,18%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v