Βουτιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Οι αγορές κρίνουν τις ελληνικές προτάσεις ως ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας το Σαββατοκύριακο και την αποφυγή χρεοκοπίας και Grexit. Έως 2.325 μ.β. χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, έως 20 μ.β. υποχωρούν τα yields στην ευρωπεριφέρεια.

Πτώση έως και 2.325 μ.β. καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολογων μετά την υποβολή της νέας ελληνικής πρότασης στους πιστωτές, ενώ σημαντικά χαμηλότερα κινουνται και τα yields των τίτλων της ευρωπεριφέρειας.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου υποχωρεί στο 34,38% (χθες διαμορφώνονταν σε επίπεδο υψηλότερο του 57%), του 5ετούς καταγράφει πτώση 1.318 μ.β. στο 22,6% και του 10ετούς 516 μ.β. στο 14%.

Οι αγορές θεωρούν πως οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, την αποτροπή του κινδύνου να ξεμείνει η χώρα από χρήμα και να φύγει από την ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, σημαντικά χαμηλότερα κινούνται τα yields στην ευρωπεριφέρεια. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,07%, του ισπανικού στο 2,05% και του πορτογαλικού στο 2,75%

Οι τρεις αυτές χώρες είναι οι πιο ευάλωτες στην ελληνική κρίση, αν και μέχρι στιγμής η μετάδοση της ελληνικής κρίσης είναι περιορισμένη, λόγω και του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v