Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ομολόγων με το βλέμμα στην Bundestag

Υποτονικό το ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων, λόγω θερινών διακοπών. Η προσοχή στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Bundestag για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής, όπου συζητείται το θέμα της έγκρισης της έναρξης διαπραγματεύσεων για παροχή νέου τριετούς προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η προσφορά ομολόγων είναι περιορισμένη λόγω των θερινών διακοπών, κάτι που συμβάλει στην υποτονική διάθεση στην αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε έως το 0,75%, του 5ετούς στο 0,13% και του 2ετούς στο -0,22%, ενώ η απόδοση των ιταλικών και ισπανικών δεκαετών ομολόγων υποχωρεί στο 1,98% και του πορτογαλικού στο 2,67%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 24,41%, του 5ετούς στο 18,73% και του 10ετούς στο 11,69%. Σημειώνεται πως οι συναλλαγές ελληνικών ομολόγων είναι περιορισμένες λόγω των capital controls που βρίσκονται σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v