Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στα yields των ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας καθώς φαίνεται πως σταδιακά επιστρέφει η ομαλότητα στην Ελλάδα.

Η σταδιακή άμβλυνση της ελληνικής κρίσης αυξάνει τη διάθεση των επενδυτών για τίτλους υψηλότερου ρίσκου, οδηγώντας σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Οι ελληνικές τράπεζες άνοιξαν σήμερα-αν και τα capital controls παραμένουν σε ισχύ, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όταν η Αθήνα πρέπει να καταβάλει δόσεις προς την ΕΚΤ. Και σήμερα η Ελλάδα κατέβαλε δόσεις ύψους 6,25 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Έτσι, για τις χρηματαγορές, η Ελλάδα δείχνει πως σταδιακά επιστρέφει στην ομαλότητα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,86%, του ισπανικού στο 1,88% και του πορτογαλικού στο 2,58%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,75%, του 5ετούς στο 0,11% και του 2ετούς στο -0,21%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 21,88%, του 5ετους στο 16,7% και του 10ετούς στο 11,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v