Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας

Η υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή ικανοποίησε τις αγορές, ωστόσο η αντίδραση παραμένει περιορισμένη καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων από την ελληνική βουλή, η έγκριση του οποίου είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Η αντίδραση, όμως, των αγορών είναι «σφιγμένη» καθώς εξακολουθούν να εκφράζονται ανησυχίες για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,91%, του ισπανικού στο 1,97% και του πορτογαλικού στο 2,60%. Σημειώνεται πως οι τρεις αυτές χώρες θεωρούνται οι πιο ευάλωτες στις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης, αν και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει μετριάσει τις επιπτώσεις.

Στο 22,2% η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου, στο 18,74% του 5ετούς και στο 12,12% του 10ετούς.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,73%, του 5ετούς στο 0,10% και του 2ετούς στο -0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v