Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ισπανικού 10ετούς

Στο 0,94% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου, καθώς φαίνεται πως πλησιάζει το τέλος του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία.

Οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς ο προσωρινός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πλησιάζει προς την εξασφάλιση και δεύτερης θητείας, κάτι που θα έβαζε τέλος στο οκτάμηνο πολιτικό αδιέξοδο της Ισπανίας.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης με χαμηλή αξιολόγηση (εκτός των ελληνικών) ήδη υποχωρούσαν από την αρχή της εβδομάδας, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, ελλείψει επιλέξιμων τίτλων.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 0,940%, ενώ την ίδια ώρα το yield του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,07% και του πορτογαλικού στο 2,74%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς bund κινείται στο -0,17%, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,21%, του 5ετούς στο 9% και του 3ετούς στο 7,23%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v