Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 2% το yield του ιταλικού 10ετούς

Οι προσδοκίες για παρέμβαση της ΕΚΤ στην περίπτωση που η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές, καθησυχάζουν τους επενδυτές. Σταθεροποιητική η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα.

Πτωτικά κινούνται τα yields των ιταλικών ομολόγων, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται από την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μετά το δημοψήφισμα, στις εκτιμήσεις περί παρέμβασης της ΕΚΤ για να περιορίσει τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην αγορά.

Εξάλλου, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει στις 8 Δεκεμβρίου αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης επιλέξιμων τίτλων, αλλά και να παρατείνει το πρόγραμμα και πέραν της λήξης του τον Μάρτιο του 2017.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε έως το 1,88%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου, ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στο 1,92%. Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,34%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 1,48% και του πορτογαλικού στο 3,60%.

Λίγο υψηλότερα οι αποδόσεις του ελληνικού 3ετούς και 5ετούς ομολόγου, καθώς το χθεσινό Eurogroup ενέκρινε το πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, όμως έρχεται διαπραγμάτευση νέου πακέτου μέτρων για διασφάλιση της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και μετά το 2018.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,52%, του 5ετούς στο 6,93% και του 3ετούς στο 5,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v