Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Αυξάνεται το κόστος δανεισμού της Ιταλίας μετά την υποβάθμιση από την DBRS. Ανησυχία για το ενδεχόμενο ταχύτερης του αναμενόμενου σύσφιξης της νομισματική ςπολιτικής των ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες για ταχύτερη του αναμενόμενου σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την απόφαση του καναδικού οίκου αξιολόγησης DBRS να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Αξιωματούχοι της Federal Reserve είπαν την προηγούμενη εβδομάδα πως τα δημοσιονομικά και φορολογικά σχέδια που σκιαγράφησε η εισερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ θα οδηγήσουν σε αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης, όμως αν ο πληθωρισμός αυξηθεί υπερβολικά γρήγορα, τότε η Fed ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε προληπτικές αυξήσεις επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται στο 1,93%, του ισπανικού τίτλου στο 1,41%, του πορτογαλικού στο 3,89% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,3%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,02%,, του 5ετούς στο 7,26% και του 3ετούς στο 6,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v