Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αμβλύνονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, με την απόδοση του 2ετούς τίτλου να υποχωρεί κάτω από το 8%. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 2ετούς bund.

Πτώση που έφτασε να ξεπερνά τις 130 μ.β. κατέγραψε η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου έως το 7,3%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 7,31% καθώς οι πιστωτές της χώρας μίλησαν ενθαρρυντική πρόοδο στην άρση του αδιεξόδου για την αξιολόγηση. Σημειώνεται πως η απόδοση του 2ετούς τίτλου είχε ξεπεράσει και το 10% αυτόν τον μήνα. 

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,861%, του 10ετούς στο 0,32% ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται κατά 5 μ.β. στο 1,10%.

Η υποχώρηση των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων οφείλεται εν μέρει στους νέους κανόνες της ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων, που βοηθούν την Bundesbank να συνεχίζει να αγοράζει χρέος παρά το ό,τι οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες του επιτοκίου καταθέσεων του -0,4%.

Όμως, η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στο spread μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών Γαλλικών και Γερμανικών ομολόγων, που δείχνει τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει των γαλλικών εκλογών.

Το yield spread άγγιξε το 0,82% χθες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012, σήμερα όμως περιορίζεται κάπως, στις 78 μ.β.

Στο 2,19% διαμορφώνεται η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου, στο 4% του πορτογαλικού και στο 1,62% του ισπανικού.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v