Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς το 10% «κοιτάζει» πάλι το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 9,74%, σημειώνοντας άνοδο 52 μ.β., και του 10ετούς στο 7,68%.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν έχουν προοδεύσει στο σημείο που να υπάρξει συμφωνία πριν το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δημιουργούν νέες πιέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η νευρικότητα στις αγορές είναι έκδηλη, εν αναμονή της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, στο οποίο θα γίνει η τελευταία μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα πριν ανοίξει ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 9,74%, σημειώνοντας άνοδο 52 μ.β., και του 10ετούς στο 7,68%.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, αν και το 80% του χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των διεθνών πιστωτών της, ωστόσο τα λίγα ομόλογα που βρίσκονται σε δημόσια διαπραγμάτευση αντανακλούν την ανησυχία για τη διαδικασία διάσωσης της χώρας, αλλά και τη δυνατότητά της να καταβάλει την πληρωμή των 7 δισ. ευρώ των Ιούλιο χωρίς την επόμενη δόση του δανείου.

Εν τω μεταξύ, το «παράθυρο» που άφησε η Τζάνετ Γέλεν για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα ωθεί σε υψηλό εβδομάδας την απόδοση του γερμανικού bund.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10εοτύς γερμανικού bund αυξάνεται στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,22%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 4,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v