Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων του Νότου μετά το TLTRO

Τα yields των Πορτογαλικών, Ισπανικών και ιταλικών ομολόγων υποχωρούσαν μετά τα αποτελέσματα του TLTRO, η ζήτηση για το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεγάλη η ζήτηση για τραπεζικές μετοχές και ομόλογα των πιο αδύναμων χωρών της ευρωζώνης σήμερα, καθώς η ζήτηση στον τελευταίο γύρο του TLTRO της ΕΚΤ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Τετρακόσιες εβδομηντατέσσερις τράπεζες πήραν τετραετή δάνεια ύψους 233,5 δισ. ευρώ, πολύ υψηλότερα από τα 125 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές, κάτι που υποδηλώνει πως οι τράπεζες θέλουν να «στοκάρουν» φθηνό χρήμα, εν αναμονή μιας συνεχιζόμενης αύξησης στον δανεισμό.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κρατικά ομόλογα πιθανότατα θα ωφεληθούν, καθώς οι τράπεζες αναμένεται να επενδύσουν μέρος των χρημάτων αυτών σε κρατικούς τίτλους.

Οι αποδόσεις -που κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών –των Πορτογαλικών, Ισπανικών και ιταλικών ομολόγων υποχωρούσαν μετά τα αποτελέσματα του TLTRO. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 2,39%, του ισπανικού στο 1,70% και του πορτογαλικού στο 4,11%, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,40%

Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 7,38% και του 2ετούςστο 8,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v