Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση στην αγορά ομολόγων από την ήττα Βίλντερς

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά τις ολλανδικές εκλογές. Πληροφορίες περί συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα δεν επηρεάζουν τα ελληνικά ομόλογα.

Ράλι για τα γαλλικά και ιταλικά ομόλογα, μετά την ήττα του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς στις ολλανδικές εκλογές, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για δυνατότητα αποτροπής του κύματος λαϊκισμού στην ευρωζώνη.

Τα γαλλικά ομόλογα κινούνται ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται χαμηλότερα του 1% για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα. Στο 0,5% η απόδοση του ολλανδικού 10ετούς, στο 0,43% του γερμανικού bund, στο 2,27% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,81% του ισπανικού και στο 3,93% του πορτογαλικού.

Την ίδια ώρα, τα ελληνικά ομόλογα δεν δείχνουν να αντιδρούν στις πληροφορίες που μετέδωσε το IFR, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για συνέντευξη Τύπου σήμερα ή αύριο, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, στην οποία, κατά το IFR, ίσως απειλήσει ή προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση διέψευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,35% και του 2ετούς στο 8,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v