Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα γαλλικά ομόλογα εμφανίζουν σήμερα τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να αυξάνεται κατά 0,04%. Μικρότερη άνοδος για τις αποδόσεις γερμανικών και ολλανδικών τίτλων.

Οι επενδυτές πωλούν ομόλογα της ευρωζώνης, δίνοντας τέλος στο σύντομο ράλι που πυροδότησε το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και καθώς οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές και την πιθανή άνοδο επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Τα γαλλικά ομόλογα εμφανίζουν σήμερα τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με την απόδοση των 10ετών τίτλων (που κινείται αντίστροφα από τις τιμές) να σημειώνουν άνοδο 0,04 ποσοστιαίας μονάδας (τέσσερις μονάδες βάσης) ενώ το γερμανικό bund και το ολλανδικό 10ετές ομόλογο καταγράφουν άνοδο κατά 0,03 ποσοστιαία μονάδα.

Τα ολλανδικά ομόλογα είδαν μια αρχική τόνωση στον απόηχο των γενικών εκλογών της χώρας και τη νίκη του κεντροδεξιού VVD του Μαρκ Ρούτε, παρότι το κόμμα έχασε έδρες. Ως η πρώτη εκλογική αναμέτρηση αυτής της χρονιάς στην ευρωζώνη, οι ολλανδικές εκλογές είχαν θεωρηθεί προάγγελος του λαϊκίστικου αντιευρωπαϊκού αισθήματος.

Εν τω μεταξύ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται σε 7,39%, ενώ για τον 2ετή τίτλο είναι στο 8,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v