Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πιέσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Το γερμανικό Bund έχει απόδοση 0,35%. Στο 6,413% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 6,670% του 2ετούς.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να επαναλάβει την παραδοχή της Ιαπωνίας για βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης, κάτι που ίσως ανοίξει τον δρόμο προς μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund διαμορφώνεται σε 0,35%, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου είναι στο 2,3250%. Το πορτογαλικό 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 3,546% και το ισπανικό 1,688%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σε 6,413% και του 2ετούς σε 6,670%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσιοποίησε την πιο αισιόδοξη πρόβλεψή της για την παγκόσμια οικονομία εδώ και εννέα χρόνια. Παρότι διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική, χρησιμοποίησε τον όρο «ανάπτυξη» για πρώτη φορά από το 2008.

Η ΕΚΤ επίσης προβλέπεται πως θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ωστόσο αναμένεται μια πιο αισιόδοξη ρητορική για βελτιωμένη οικονομική προοπτική, πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί και ένδειξη δράσης τον Ιούνιο.

Η δράση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει σταδιακό τερματισμό των αγορών τίτλων, κάτι που πιθανώς θα επιταχύνει την πτώση στην αξία των ομολόγων και κατά συνέπεια την άνοδο στις αποδόσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v