Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή διόρθωση για τα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στο 5,66% και του 2ετούς στο 5,56%. Προβληματισμός για τη συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο QE.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που την Τετάρτη υποχωρούσαν σε χαμηλό τουλάχιστον πέντε ετών εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία με τους πιστωτές.

Ωστόσο, αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς το αν η χώρα θα συμπεριληφθεί και πάλι στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αργότερα φέτος.

«Τα τελευταία πρωτοσέλιδα από την Ελλάδα τονίζουν το εντυπωσιακό ράλι των τιμών των ελληνικών ομολόγων, όμως εμείς πιστεύουμε πως οι μεγάλες ελπίδες για συμμετοχή στο QE θα διαψευσθούν», αναφέρει σε σημείωμά της η Commerzbank, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στο 5,66% και του 2ετούς στο 5,56%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας αλλά και τα σχόλια στελεχών της ΕΚΤ που δεν παραπέμπουν σε περιορισμό της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας σύντομα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,41%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,25%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v