Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις αγορές ομολόγων

Στο 0,419% διαμορφώνεται η απόδοση του Bund, στο 5,718% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς. Επτά δισεκατομμύρια μέσω τίτλου διάρκειας 31 ετών άντλησε η Γαλλία, με τις προσφορές να ανέρχονται στα 31 δισ. ευρώ!

Μέρα οριακών μεταβολών η σημερινή στις αγορές ομολόγων.

Η απόδοση του γερμανικού Bund διαμορφώνεται σε 0,4190%, του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 2,1900%, του πορτογαλικού 10ετούς τίτλου στο 3,209% και του ισπανικού στο 1,592%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,8712%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς είναι στο 5,718% και του 2ετούς τίτλου στο 5,470%.

Στο μεταξύ χθeς η Γαλλία προσέλκυσε το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών που είχε ποτέ, για την πώληση ενός νέου τίτλου 31 ετών. Πρόκειται για τη σαφέστερη μέχρι στιγμής ένδειξη αναζωπύρωσης της ζήτησης για το χρέος της χώρας, μετά την εκλογική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές.

Το ομόλογο επτά δισεκατομμυρίων με κουπόνι 2% λήγει τον Μάιο του 2048 και προσέλκυσε προσφορές άνω των 31 δισ. ευρώ.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος την έκδοση του ομολόγου κάποια στιγμή μέσα στο έτος. «Η αγορά ήταν έτοιμη να απορροφήσει μια τέτοια συναλλαγή και δεν υπήρχε κάτι θετικό στο να περιμένουμε για να προχωρήσουμε στη συναλλαγή στους επενδυτές», εξήγησε ο Anthony Requin, επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας διαχείρισης χρέους (Agence France Trésor).

«Σε έναν βαθμό αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας και να ακούσουμε το κάλεσμα της αγοράς», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v