Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά πάνω από 5% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Στο σημερινό Eurogroup στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Υψηλότερα τα yields στα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά τις ανακοινώσεις της Fed.

"Τσιμπάνε" οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις από το Eurogroup, ενώ λίγο υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια παρά τη δημοσίευση ορισμένων ισχνών οικονομικών στοιχείων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν αν θα εγκρίνουν ή όχι την εκταμίευση των χρημάτων που χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει την κήρυξη χρεοστασίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης όμως θα παραπέμψει για αργότερα τη συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους.

«Μέχρι τώρα κάθε επεισόδιο στο ελληνικό δράμα πάντα κατέληγε με μια αναβλητική λύση της τελευταίας στιγμής και αυτή τη φορά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πιθανότατα θα εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου και θα αναβάλλουν τις συζητήσεις για τη ελάφρυνση χρέους για μετά το καλοκαίρι», όπως εκτιμούν αναλυτές της BBVA.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 5,16%, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 5,86%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,25%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2%, του ισπανικού στο 1,44% και του πορτογαλικού στο 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v