Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό οκταετίας οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την εκταμίευση της δόσης και λόγω της "ενθάρρυνσης" που δίνουν οι πιστωτές ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματαγορές πριν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, μετά και την εκταμίευση της δόσης, ενώ αντιθέτως τα yields των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται ανοδικά καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα ελληνικά yields παραμένουν κοντά σε χαμηλό οκταετίας καθώς οι πιστωτές ενθάρρυναν τη χώρα να επιστρέψει στις χρηματαγορές και να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια πριν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της, το επόμενο έτος.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε χθες πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να «αναπτύξει μια στρατηγική για να επιστρέψει», δεδομένου ότι άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, επέστρεψαν στις αγορές «πολύ πριν» το τέλος των δικών τους προγραμμάτων, προκειμένου να αποφύγουν ένα πιθανό κενό στη χρηματοδότηση.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει τα πρώτα της ομόλογα μετά από τρία χρόνια ακόμα και αυτόν τον μήνα, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου υποχωρεί στο 3,78% και του 10ετούς στο 5,4%.

Στο 0,56% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,32% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 3,16% του πορτογαλικού και στο 1,70% του ισπανικού.

Σήμερα θα μιλήσει το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, όμως οι αναλυτές ενδιαφέρονται περισσότερο για την ομιλία της διοικήτριας της Fed Λάελ Μπρέιναρντ για το θέμα της εξομάλυνσης των ισολογισμών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται η εξαμηνιαία κατάθεση της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, στο Κογκρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v