Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στα ελληνικά yields

Για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές προετοιμάζονται οι επενδυτές, την ώρα που οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ στρέφουν το ενδιαφέρον στα «ασφαλή» ευρωπαϊκά ομόλογα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο συνεχίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, μετά και τις παραινέσεις αξιωματούχων των δανειστών της χώρας.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχωρούσε νωρίτερα στο 3,63% και του 10ετούς στο 5,38%.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς οι ανησυχίες για τις πολιτικές και νομισματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ αυξάνουν τη ζήτηση για τους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Σήμερα αναμένεται η εξαμηνιαία κατάθεση της επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, με τους επενδυτές να προσέχουν για ενδείξεις για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και το σχέδιο μείωσης του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,28%, του πορτογαλικού στο 3,10% και του ισπανικού στο 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v