Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο 2ετές ελληνικό ομόλογο μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Το ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για αγορά τίτλων καιστους κατόχους των ομολόγων που ωριμάζουν το 2019, για «ρολάρισμα» των τίτλων, με νέους λήξης το 2022. Οι αξιολογήσεις Ελλάδας και Ισπανίας από S&P Fitch «αύξησαν την όρεξη» των επενδυτών για τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα, ανοίγοντας σήμερα βιβλίο προσφορών για την 5ετή έκδοση ομολόγου, με το Δημόσιο να δίνει το mandate στις τράπεζες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση. Το ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για αγορά τίτλων ενώ παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση στους κατόχους των ομολόγων που ωριμάζουν το 2019, για «ρολάρισμα» των τίτλων, με νέους λήξης το 2022. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων ανέρχεται στο 102,6.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η  S&P αναθεώρησε το outlook για την Ελλάδα σε «θετικό» από «σταθερό», επικαλούμενη την προσδοκία για μείωση του επιπέδου του χρέους της χώρας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 5,25% και του 2ετούς υποχώρησε στο 3,34%.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς οι θετικές αξιολογήσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας από τις S&P και Fitch αντίστοιχα «αύξησαν την όρεξη» των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Την ίδια ώρα, η αναβάθμιση των προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν πως η οικονομία δυναμώνει, κάτι που ίσως ενθαρρύνει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε περιορισμό της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής της πολιτικής.

Στο 0,51% διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,04% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 2,88% του πορτογαλικού και στο 1,46% του ισπανικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v