Ήπιες κινήσεις στην αγορά ομολόγων

Σταθεροποιητική εικόνα στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων, με τη ζήτηση να παραμένει αυξημένη για τους γερμανικούς τίτλους λόγω γεωπολιγικών εντάσεων. Υψηλότερα του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Αύγουστο.

Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι μηνών καταγράφει η απόδοση του γερμανικού bund, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση για τίτλους που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, προ ολίγου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Αύγουστο, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα, έναντι του 1,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η άνοδος αυτή αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ να προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,08%, του πορτογαλικού στο 2,83% και του ισπανικού στο 1,47%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,58%, του 5ετούς στο 4,63% και του 2ετούς στο 3,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v