Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάνε» τα yields εν αναμονή της ομιλίας του ηγέτη της Καταλονίας

Οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται σήμερα λίγο υψηλότερα, με ορισμένους επενδυτές να προετοιμάζονται για μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας.

Νευρικότητα στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των ισπανικών τίτλων να παραμένουν πάνω από το χαμηλό εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αποψινή ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας, στην οποία ενδέχεται να κηρύξει μονομερώς ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Τα yields, που κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών των ομολόγων, έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες με την ελπίδα πως οι οικονομικές και πολιτικές πιέσεις ίσως μετριάσουν αυτά που θα  πει απόψε ο Κάρλες Πουτζντεμόντ.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κινούνται σήμερα λίγο υψηλότερα, με ορισμένους επενδυτές να προετοιμάζονται για μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, στην οποία η Μαδρίτη έχει δεσμευτεί ότι θα απαντήσει άμεσα.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κινείται στο 1,68%, του ιταλικού στο 2,18%, του πορτογαλικού στο 2,41% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,44%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,61%, του 5ετούς στο 4,63% και του 2ετούς στο 3,12%.

Σημειώνεται πως άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, που θεωρείται ένα ακόμα κρίσιμης σημασίας βήμα προς την ανάκτηση της χρηματοοικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας, όπως σχολιάζει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v