Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά το SLA

Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της χώρας, βρίσκεται σήμερα στο «μενού» του Eurogroup. Ανακάμπτουν οι αποδόσεις των ευρωπαίκών ομολόγων, μετά την ψήφιση του ν/σ των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των 2ετών και 5ετών ελληνικών ομολόγων, μετά την επίτευξη του staff level agreement το Σαββατοκύριακο.

Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της χώρας, βρίσκεται σήμερα στο «μενού» του Eurogroup, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν και την μεταμνημονιακή πορεία της Κύπρου και της Ισπανίας.

Στα κρίσιμα ζητήματα θα είναι και η επιλογή του νέου επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τη θέση να διεκδικούν οι ΥΠΟΙΚ της Λετονίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σλοβακίας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 5,41%, του 5ετούς στο 4,02% και του 2ετούς στο 2,72%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Οι περικοπές φόρων στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες για πιο επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο 0,33% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,71% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,41% του ισπανικού και στο 1,88% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v