Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το swap των ελληνικών ομολόγων. Στα στοιχεία για τον γερμανικό πληθωρισμό στραμμένη η προσοχή.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του swap.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ποσό που έχει δοθεί για ανταλλαγή ανέρχεται σε 25,47 δισ. ευρώ, έναντι ενός συνολικού ποσού που αφορούσε η πρόταση οριακά χαμηλότερο των 30 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα εκδοθούν πέντε νέες σειρές ομολόγων, συνολικού όγκου 25,75 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,37%, του 5ετούς στο 4,2% και του 2ετούς στο 2,94%.

Εν τω μεταξύ, λίγο υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, που εκτιμάται πως θα δώσουν ενδείξεις για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Μια άνοδος στις τιμές καταναλωτή της Γερμανίας θα δημιουργούσε πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιορίσει την χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται στο 0,36%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,76%, του ισπανικού στο 1,46% και του πορτογαλικού στο 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v