Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά yields μετά τον Ντράγκι

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Ντράγκι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Στο 3,71% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, αντιστρέφοντας την πρωινή πτώση μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επίπτωση στις τιμές των ομολόγων είχε η παραδοχή του Μάριο Ντράγκι ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα. 

Οι αποδόσεις των περισσοτέρων ομολόγων της ευρωζώνης, ιδιαίτερα των χωρών με υψηλότερη αξιολόγηση, κινούνταν ανοδικά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η βελτίωση της εικόνας της οικονομίας της ευρωζώνης αυξάνει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αλλά και τα στοιχήματα πως η ΕΚΤ θα αποσύρει συντομότερα το πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 2,55 τρισ. ευρώ και θα αυξήσει τα επιτόκια, όπως εξηγεί το Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,53%, στο 1,89% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,89% του πορτογαλικού και στο 1,36% του ισπανικού.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 3,66%, του 5ετούς στο 2,65% και στο 1,31% του 2ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v