Θετική απόδοση για πρώτη φορά από το 2015 στο 5ετές bund

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, στον απόηχο των δηλώσεων του Klaas Knot που ζήτησε από την ΕΚΤ να αποσαφηνίσει όσο το δυνατόν συντομότερα το πώς θα τερματίσει τις αγορές ομολόγων. Σε υψηλά πολλών ετών οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Η απόδοση του 5ετούς γερμανικού ομολόγου «γύρισε» σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από τα τέλη του 2015, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα yields των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ, Klaas Knot, ο οποίος είπε πως η Τράπεζα πρέπει να αποσαφηνίσει το πώς θα τερματίσει τις αγορές ομολόγων.

Κατά τον κ. Knot, η ΕΚΤ θα πρέπει να αποσαφηνίσει το πώς θα τερματίσει τις αγορές ομολόγων όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Σεπτέμβριο.

Τα σχόλια αυτά, σε συνδυασμό με το sell-off στα αμερικανικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων κινούνται σε υψηλά πολλών ετών, εντείνουν το κλίμα απαισιοδοξίας στην αγορά ομολόγων, που τις τελευταίες εβδομάδες πιέζεται εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών πως οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες κινούνται πιο κοντά προς τον περιορισμό της χαλαρής νομισματικής τους πολιτικής.

Η απόδοση του 5ετούς γερμανικού bund άγγιξε προς στιγμήν το υψηλό του +0,004%, για να επιστρέψει λίγο αργότερα σε αρνητικό έδαφος, στο -0,006%, ενώ η απόδοση του 10ετούς bund ενισχύεται στο 0,66%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,02%, του ισπανικού στο 1,39% και του πορτογαλικού στο 1,95%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,64%, του 5ετούς στο 2,67% και του 2ετούς στο 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v