Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, σε συνδυασμό με τη δυνητική απειλή εμπορικού πολέμου και την επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων, με του γερμανικού 30ετούς μάλιστα να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκιά της αλλά προέβλεψε δυο ακόμα αυξήσεις φέτος, έναντι των τουλάχιστον τριών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στήριξη στα ομόλογα παρέχουν επίσης η δυνητική απειλή εμπορικού πολέμου, αλλά και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης, που υποχώρησε στις 55,3 μονάδες τον Μάρτιο από 57,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,55%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,88%, του πορτογαλικού στο 1,74% και του ισπανικού στο 1,29%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 4,22%, του 7ετούς στο 3,93%, του 5ετούς στο 3,5% και του μονοετούς στο 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v